Help! Mijn faillissement is aangevraagd

Een dreigend faillissement is een nachtmerrie voor elke onderneming. Niet alleen wordt de kans gelopen de onderneming kwijt te raken, ook de andere gevolgen van een faillissement zoals de bevriezing van vermogen of de (privé) aansprakelijkheid liggen op de loer.

Het is zaak in een vroeg stadium de kansen goed in te schatten en de mogelijkheden te bekijken een faillissement af te wenden. Het komt ook steeds vaker voor dat een faillissement alleen maar wordt aangevraagd om extra druk te zetten om facturen alsnog betaald te krijgen. 

Voor een dreigend faillissement geldt maar een ding: hoe sneller u door een specialist wordt geholpen, hoe beter de uitkomst zal zijn.

Als ervaren incasso-advocaten weten we precies wat we moeten doen. Laat onze expertise en daadkracht uw redding zijn. 

Ik heb hulp nodig

Neem contact met ons op
Naam(Vereist)
E-mailadres(Vereist)
Betreft het een onderneming?
Het aanvragen van een faillissement kost € 475,- ex btw en verschotten en aanvullend € 250,-* ex btw indien een zitting noodzakelijk blijkt.
*zittingen in Den Haag, Rotterdam en Haarlem. Voor overige plaatsen geldt een toeslag.

Wat betekent een persoonlijk faillissement?

Als u schulden heeft bij verschillende schuldeisers kan de rechtbank u failliet verklaren. Als dit gebeurt, mag u zelf niet meer beslissen over uw geld en uw bezittingen.

Faillietverklaring

Kunt u uw rekeningen niet meer betalen en heeft u 2 of meer schulden bij verschillende schuldeisers? Dan kan de rechtbank u failliet verklaren.
Lees verder

Stappenplan als een klant een factuur niet betaalt:

Betaalt een klant uw factuur niet? Lees in dit stappenplan wat u kunt doen om uw geld alsnog te krijgen.

Bel uw klant

Afhankelijk van uw relatie met de klant is het soms verstandig eerst te bellen. Vraag of de dienst naar wens is geweest en of de factuur klopt. Door deze persoonlijke aanpak kunt u navragen waarom er niet betaald is.
Lees verder

Wat gebeurt er met het privévermogen bij een faillissement:

Bij een faillissement wordt beslag gelegd op uw vermogen. Daarmee worden de schulden zoveel mogelijk betaald. Dit kan het bedrijfsvermogen zijn.

Als u uw schulden niet meer kunt betalen, gaat u failliet

U kunt dit voorkomen door uitstel van betaling te vragen. Is faillissement onvermijdelijk en moet u met uw eigen vermogen de schulden betalen?
Lees verder