Ik wil een faillissement aanvragen

Indien uw afnemers uw facturen niet betalen kunt u uiteindelijk ook zelf in de problemen raken met alle gevolgen van dien. Het is daarom zaak snel en efficiënt op te treden.  Het aanvragen van een faillissement biedt daarvoor goede mogelijkheden.

Laat de problemen van uw afnemers niet uw probleem worden!

Een faillissement aanvragen kan grote gevolgen hebben voor de schuldenaar. Daardoor is het één van de grootste pressiemiddelen die ingezet kan worden om een schuldenaar alsnog tot betaling te laten overgaan.

De schuldenaar heeft er een groot belang bij dat een faillissement niet wordt uitgesproken omdat:

  • De onderneming wordt gestaakt en er een curator wordt aangesteld die het beheer (tijdelijk) overneemt;
  • Schuldeisers (zoals banken en kredietinstellingen) zullen overgaan tot het uitwinnen van zekerheden;
  • De schuldenaar hierdoor alleen maar (verder) in de problemen komt;
  • De schuldenaar mogelijk ook persoonlijk aansprakelijk kan zijn;
  • De schuldenaar in sommige gevallen zelfs in de WSNP terecht kan komen.


Kortom: de schuldenaar wil in het overgrote deel van de gevallen er juist voor zorgen dat zijn faillissement niet wordt uitgesproken. 

Het aanvragen van een faillissement is daardoor een snelle en effectieve incassomethode die ervoor zorgt dat u in een groot aantal gevallen alsnog uw vordering geïnd krijgt. 

Door het feit dat wij gedegen en ervaren incasso-advocaten zijn, kunnen wij snel zelf schakelen en direct en goed contact met u onderhouden. Bovendien hebben wij goede banden met de grote deurwaarderskantoren zodat het aanvragen van een faillissement nog meer succes kent. 

Faillissement aanvragen?

Neem contact met ons op
Naam(Vereist)
E-mailadres(Vereist)
Betreft het een onderneming?
Het aanvragen van een faillissement kost € 475,- ex btw en verschotten en aanvullend € 250,-* ex btw indien een zitting noodzakelijk blijkt.
*zittingen in Den Haag, Rotterdam en Haarlem. Voor overige plaatsen geldt een toeslag.

Wat betekent een persoonlijk faillissement?

Als u schulden heeft bij verschillende schuldeisers kan de rechtbank u failliet verklaren. Als dit gebeurt, mag u zelf niet meer beslissen over uw geld en uw bezittingen.

Faillietverklaring

Kunt u uw rekeningen niet meer betalen en heeft u 2 of meer schulden bij verschillende schuldeisers? Dan kan de rechtbank u failliet verklaren.
Lees verder

Stappenplan als een klant een factuur niet betaalt:

Betaalt een klant uw factuur niet? Lees in dit stappenplan wat u kunt doen om uw geld alsnog te krijgen.

Bel uw klant

Afhankelijk van uw relatie met de klant is het soms verstandig eerst te bellen. Vraag of de dienst naar wens is geweest en of de factuur klopt. Door deze persoonlijke aanpak kunt u navragen waarom er niet betaald is.
Lees verder

Wat gebeurt er met het privévermogen bij een faillissement:

Bij een faillissement wordt beslag gelegd op uw vermogen. Daarmee worden de schulden zoveel mogelijk betaald. Dit kan het bedrijfsvermogen zijn.

Als u uw schulden niet meer kunt betalen, gaat u failliet

U kunt dit voorkomen door uitstel van betaling te vragen. Is faillissement onvermijdelijk en moet u met uw eigen vermogen de schulden betalen?
Lees verder