Er dreigt een faillissement

Er zijn weinig dingen erger dan continu dreigend gevaar. Problematische schulden of een schuldenaar die dreigt met het aanvragen van uw faillissement zorgen er niet voor dat u beter slaapt of dat de problemen worden opgelost. In tegendeel. 

In veel gevallen kan een faillissement goed worden voorkomen als snel en efficiënt wordt opgetreden. Soms betekent dat het treffen van een (betalings)regeling. In andere gevallen moet er verweer worden gevoerd of moet er op andere wijze orde op zaken worden gesteld. 

Als ervaren incasso-advocaten weten we uw situatie snel en goed in te schatten en de noodzakelijke stappen te ondernemen. Daarbij staat uw belang om te blijven ondernemen voorop.

Vooral bij problematische schulden is het zaak zo vroeg mogelijk contact op te nemen om gezamenlijk te bekijken wat voor u de beste oplossing is. 

Neem contact met mij op

Neem contact met ons op
Naam(Vereist)
E-mailadres(Vereist)
Betreft het een onderneming?
Het aanvragen van een faillissement kost € 475,- ex btw en verschotten en aanvullend € 250,-* ex btw indien een zitting noodzakelijk blijkt.
*zittingen in Den Haag, Rotterdam en Haarlem. Voor overige plaatsen geldt een toeslag.

Wat betekent een persoonlijk faillissement?

Als u schulden heeft bij verschillende schuldeisers kan de rechtbank u failliet verklaren. Als dit gebeurt, mag u zelf niet meer beslissen over uw geld en uw bezittingen.

Faillietverklaring

Kunt u uw rekeningen niet meer betalen en heeft u 2 of meer schulden bij verschillende schuldeisers? Dan kan de rechtbank u failliet verklaren.
Lees verder

Stappenplan als een klant een factuur niet betaalt:

Betaalt een klant uw factuur niet? Lees in dit stappenplan wat u kunt doen om uw geld alsnog te krijgen.

Bel uw klant

Afhankelijk van uw relatie met de klant is het soms verstandig eerst te bellen. Vraag of de dienst naar wens is geweest en of de factuur klopt. Door deze persoonlijke aanpak kunt u navragen waarom er niet betaald is.
Lees verder

Wat gebeurt er met het privévermogen bij een faillissement:

Bij een faillissement wordt beslag gelegd op uw vermogen. Daarmee worden de schulden zoveel mogelijk betaald. Dit kan het bedrijfsvermogen zijn.

Als u uw schulden niet meer kunt betalen, gaat u failliet

U kunt dit voorkomen door uitstel van betaling te vragen. Is faillissement onvermijdelijk en moet u met uw eigen vermogen de schulden betalen?
Lees verder